Sistemele de sănătate din întreaga lume se luptă să facă față pandemiei coronavirusului.

• Arhitecții au proiectat unități de terapie intensivă construite în containerele.

• Aceste spitale mobile ar putea ajuta la scăderea presiunii asupra sistemelor de sănătate.

• Echipa noastră - Frigmania - dorește să se adapteze rapid pentru a face față răspândirii COVID-19 în țara noastră.

O companie italiană de proiectare a făcut echipă cu Institutul de Tehnologie din Massachusetts pentru a crea unități de terapie intensivă prefabricată (UTI), pentru a face față numărului de pacienți cu Covid-19 din întreaga lume.

Pacienții afectați de coronavirus care au acces la echipamentele spitalicești, în special paturile cu ventilatoare, au șanse mult mai mari de supraviețuire. Cu peste 650.000 de cazuri de COVID-19 confirmate la data la care scriem acest articol (29 martie 2020), sistemele de sănătate din întreaga lume se confruntă cu o mare tensiune.

Cu UTI construite în containere (staționare sau de transport), care pot fi unite pentru a crea spitale mobile de teren, se pot crea unități conectate pentru tratarea afecțiunilor respiratorii. Acestea sunt concepute pentru a fi la fel de rapid montate ca un cort, dar la fel de sigure ca un spital având siguranța biologică necesară.

Vedere în secțiune a unei unități mobile de terapie intensivă. Imagine: CURA

Structura se poate rapid asambla și dezasambla. Deoarece ansamblul este confecționat din containere, acesta poate fi mutat dintru-un loc într-altul pe șosele, cale ferată sau naval, între țări sau în interiorul acestora, oriunde în întreaga lume.

Configurarea unui spital de terapie intensivă mobilă. Imagine: CURA

Nu există un standard internațional care să necesite un număr stabilit de paturi de spital la o mie de oameni, astfel încât există diferențe enorme între țări.

Există și mai multe variații în ceea ce privește paturile UTI la 100.000 de locuitori. Italia, care a suferit cel mai puternic focar al bolii cu aproape 100.000 de cazuri, are 12,5 paturi de îngrijire critică la 100.000 de persoane; comparativ cu Germania, care are 29,2.

Odată ce persoanele sunt internate la spital, pacienții cu coronavirus necesită tratament intensiv și îndelungat, ceea ce înseamnă că paturile sunt ocupate timp de câteva săptămâni.

Medicii din nordul Italiei spun că 70% din paturile lor de terapie intensivă sunt acum rezervate pacienților cu coronavirus cu „o șansă rezonabilă de a supraviețui”.

Deși în statisticile mondiale România ocupă un loc fruntaș privitor la dotarea spitalelor cu paturi de terapie intensivă, sursele oficiale afirmau zilele trecute: ”La acest moment dispunem la nivelul spitalelor de 2.653 de paturi ATI şi de 1.361 ventilatoare mecanice”, (precizări de la Grupul de Comunicare Strategică). Ceea ce înseamnă un număr de 14,7 paturi la 100.000 de locuitori, numărul celor ventilate situându-se undeva la jumătate.

Cât privește Frigmania, compania noastră produce la Brașov - containere frigorifice, dar și containere ”uscate” (dry containers) – termen generic folosit în terminologia de specialitate pentru a le denumi pe cele care nu sunt frigorifice.

Dacă discutăm de containerele frigorifice sau ”uscate”, de un container sau de un ansamblu de containere care pot forma orice spațiu vă este util, suntem convinși că este mare nevoie de oricare dintre ele - în situația în care crește exponențial numărul persoanelor care au nevoie de tratament în paturi ATI.

Cu experiența pe care echipa noastră o are în producția de containere, cu potențialul nostru creator, în contextul celor prezentate mai sus, ne arătăm disponibilitatea de a participa la orice program de dotare cu astfel de containere.

Persoană de contact:

Monica DUȚĂ,

telefon 0740.12.11.92,

e-mail: office@frigmania.ro,

magazin online: https://frigmania.ro/

Use the online HTML table generator for free to create the perfect spreadsheets for your website!